Liever zelf leren? 

Trainingen

Voor individuen of organisaties die streven naar een meer geïntegreerde aanpak in beleidsvorming of -uitvoering, bied ik op maat gemaakte trainingen aan. Deze trainingen zijn uniek door de combinatie van dialoog en dramatische technieken, waarbij deelnemers collectief drie kerncompetenties ontwikkelen.
Liever zelf leren?

Trainingen

Motivatie

Hoe identificeer en waardeer je je eigen drijfveren en die van anderen?

Visie

Hoe bouw je samen aan een overtuigend en krachtig verhaal?

Actie

Hoe zorg je ervoor dat de motivatie van iedereen en de gezamenlijke visie continu worden afgestemd en toegepast in de praktijk?

Zo train ik

Deze competenties komen aan de orde in drie verschillende modules die zowel afzonderlijk als in een leergang kunnen worden afgenomen. De eerste module richt zich op de motivatie van degenen die primair verantwoordelijkheid zijn voor het beleid, meestal ook de initiatiefnemers van het netwerk en opdrachtgever van de training. In deze module worden ook de kwestie en de kaders bepaald.

In de tweede module ontwikkelt het gehele netwerk samen een gedragen visie.De derde module biedt praktische oefening van casuïstiek en kan desgewenst ook bestaan uit meerdere dagdelen over een langere periode. Deze module is bedoeld voor het gehele netwerk en/of een deel daarvan (bijvoorbeeld alleen kernpartners of zelfs alleen een intern kernteam van de opdrachtgever).

Integraal samenwerken (in of als een netwerk) is vooral een kwestie van afstemmen, oftewel het herkennen en waarderen van verschillende kwaliteiten.Dat is ook de manier waarop ik train: eerst afstemmen op de eigen motivatie, dan op de gezamenlijke visie en ten slotte op de ervaringen die het netwerk meemaakt.Daarom werk ik in alle modules met dialoog en drama zodat deelnemers continue het echte gesprek met elkaar voeren vanuit de eigen ervaring. Werkvormen die ik veel gebruik zijn het één-op-één-gesprek, de dialoogcirkel, de tafel van de toekomst (een levensgroot spelbord met ‘opstellingen’) en improvisatietheater.

Wat vindt men?

Ervaringen

crossmenuarrow-right